Dag 14: Santo Domingo de la Calzada – Belorado

Dag 14: Santo Domingo de la Calzada – Belorado

23 km, 10 graden

Aaaah wat was het koud vanochtend!! 8 graden, koude wind en dikke donkere wolken…wat een verschil met de andere dagen. Brace om, blaar afgeplakt en dikke jas aan en daar gingen we weer rond 7.30 na een ontbijt naast de herberg.

Ontbijtje om 7.00 uur
Start in het donker om 7.30 uur

Na een tijdje werd het een paar graden warmer, maar nog steeds was het koud. Het was wel lekker om de frisse lucht in te ademen na de droge hitte van afgelopen dagen. Vandaag een makkelijke dag met weinig heuvels en weinig pijn 😉 Maar 23 km 😉 Dus dit keer een blog zonder geklaag over pijn, haha.

Tja, en nu ik niets te klagen heb en iedere dag van het pelgrimsleven op elkaar begint te lijken (vroeg opstaan, tas inpakken, uitpakken, inpakken, ontbijtje regelen, lopen, herberg vinden, douchen, handwas, liggen, eten, slapen) is het steeds moeilijker om een ‘spannende’ blog te schrijven 😉

Alles wat een pelgrim kan gebruiken, blarenpleisters, gaasjes, touwtjes… Onderweg op de route

Jeeej! 223 km gedaan vanaf Saint Jean in 2 weken! Voelt als eeeuwen geleden dat ik begon

Vandaag beseften we dat we er al heel veel kilometers op hebben zitten in 2 weken tijd en het voelt alsof we al maaanden onderweg zijn. Misschien omdat de dagen qua structuur erg op elkaar lijken. Als iemand ons vraagt waar we ook alweer de lekkere boccadillo hadden gegeten dan weten we niet meer waar of wanneer het was. Het is sowieso lastig om te onthouden welke dag het is… en iedereen heeft dit.

Nee, tis geen schilderij, maar een foto!

Onderweg gepauzeerd in een soort schuur waar een vrouw broodjes en koffie maakte voor de pelgrims. Je betaalde weer naar wat je het waard vond (‘donativo’). Zie onderstaande foto’s.

Op een gegeven moment kwam ik het bord met ‘Burgos’ tegen langs de snelweg. Burgos is mijn eindpunt van deze reis, mijn Santiago. En vanaf dat moment was ik weer even terug in de realiteit. Over 2 dagen kom ik aan in Burgos! Nog maar 52 km! En ik werd er een beetje zenuwachtig van. ‘Gaat het écht lukken?’ En dan zit de camino er voor mij op. Wat een gekke gedachte, ik ga dan naar huis en de rest loopt door naar Santiago.

Na aankomst in de herberg (Christine, uit de US, had gisteravond 3 bedden gereserveerd voor ons) lekker geluncht en daarna bij het overdekte zwembad gezeten. Helaas… geen verwarmd zwembad, dus zwemmen zat er niet in. Maar het was heerlijk om na de lange afstand wandelen lekker te relaxen , voeten in het water te laten rusten en muziek te luisteren dat bij het zwembad werd afgespeeld.

Shaun en ik bij het zwembad, blog schrijven etc.

Daarnaast hebben Christine, Shaun en ik vandaag een paar kleren laten wassen vandaag (geen handwas). Wat heeerlijk! Droge, lekker ruikende kleding! Zo’n zin om weer lekkere frisse kleding aan te kunnen trekken als ik thuis ben!

Net weer een heerlijke pelgrimsmenu gehad in de herberg, dus ik hoefde niet weer de deur uit. Nu lekker slapen!

Tot morgen!

Groetjes,

Lotte


6 gedachten over “Dag 14: Santo Domingo de la Calzada – Belorado

 1. Succes met de laatste kilometers! Zooo trots op je en dat mag je ook heel erg op jezelf zijn!!!! Het gaat je vast lukken! Veel liefs van ons xxx Henk en Elma.

 2. Wat goed van je!!!! Daar kun je met recht trots op zijn.
  Morgen alweer de laatste dag. Het zal wennen zijn, de volgende week weer het “normale” leven.
  Superleuk om je blog te lezen.
  Succes morgen!!! Groetjes Lia

 3. Hoi Lotte,

  Veel succes met de laatste loodjes . Het gaat lukken!
  Ik heb genoten van je verhalen en de mooie foto’s.
  Geniet morgen van je laatste dag!

  Liefs Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *