Dag 11: Viana – Navarrete

Dag 11: Viana – Navarrete

26 graden, 23 km

Hai,

Een heerlijke start vandaag! Ik werd vroeg wakker en na een ontbijtje in de herberg begon ik aan de route van vandaag. Ik vertrok om 7.30 uur en op dat moment was het nog schemerig, met na een tijdje een mooie zonsopgang.

Het was heerlijk om weer lekker alleen te lopen en mijn eigen gang te kunnen gaan. Ik kwam gelijk weer in ‘the mood’, zoals ik gisteren beschreef in de blog. Daarnaast kwam ik vandaag weinig pelgrims tegen.

De route vandaag was niet erg mooi, omdat de paden vooral door steden en langs industrie gingen. Hierdoor heb ik wel andere mooie en kunstzinnige dingen gezien:

Ik had het het tempo er lekker in zitten en rond 10 uur kwam ik al Logroño binnen, een grote stad na 11 km van Viana. Hier dronk ik in een cafeetje even een lekkere café con leche.

Onderweg naar Logroño

De caminoroute liep dwars door de grote stad Logroño en door een groot park. Het was erg opvallend dat iedere voorbijganger mij (en andere pelgrims) een buen camino wensten. Als ik even stil stond om iets te bekijken, kwam er gelijk iemand naar mij toe om mij de weg te wijzen. Een vriendelijke stad.

Bij een groenteboer kocht ik een appel en na een tijdje was ik blij dat ik de stad weer uit liep. Pfff wat is het lastig om de gele (camino)pijlen te vinden in een stad zeg! Het valt je dan helemaal op hoeveel borden, aanwijzingen en logo’s een stad heeft.

Logroño in de verte, hier kwam ik vandaan.

Het laatste stuk werd weer erg zwaar, vanwege de afstand. Pijn in m’n voeten!!!

Bij aankomst in de herberg (3 uur) ben ik na een douch en de was eerst op bed gaan liggen. Ik viel gelijk in slaap en werd pas na 6 uur wakker. Ik ben zoooo moe. Van het vroege opstaan, het lopen, het praten etc. Bij de kerk pinxtos en pasta gegeten met Michael, Bert en Candula. Toen ik terug was in de herberg appte Bert mij of ik wel had betaald. Helemaal vergeten!!! Dus Bert heeft nu voor mij betaald… tja beetje lullig… maar door de vermoeidheid kon ik alleen maar aan mijn bed denken.

Welterusten allemaal!

Groetjes,

Lotte


2 gedachten over “Dag 11: Viana – Navarrete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *