Voorbereidingen

Voorbereidingen

Hallo allemaal,

Over twee weken is het zover! Op maandag 24 september 2018 vertrek ik naar St- Jean Pied de Port in Zuid- Frankrijk. Vanaf hier start mijn wandeling naar Burgos (Spanje), waar ik dinsdag 9 oktober 2018 verwacht aan te komen. Volgens mijn michelin reisgids is dit een wandeling van 292 km, wat in 2,5 weken tijd misschien moet gaan lukken. En anders… nou, dat zien we dan wel weer.

Overzicht wandeling St- Jean naar Burgos

Camino de Santiago
Ik ga een gedeelte van de Camino Francés lopen. Dit is een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella (ook wel Sint Jacobsroute of Jacobsweg genoemd) en leidt naar het graf van de apostel Jakobus. De Camino Francés start in St- Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën en is momenteel de bekendste route uit een netwerk van wegen en paden uit heel Europa naar Santiago. Eeuwenlang trokken pelgrims vanuit verschillende landen naar het graf van Jakobus met oorspronkelijk religieuze redenen. Waar men startte was afhankelijk van het land van herkomst van de pelgrims. Tegenwoordig lopen er vele pelgrims met verschillende beweegredenen, zoals culturele, fysieke of persoonlijke motieven.Er wordt mij veel gevraagd waarom ik de Camino ga lopen. Ik heb hier veel over nagedacht en ik kom telkens tot de gedachte: “Moet er een aanwijsbare reden zijn?” Ik ga de camino in eerste instantie lopen uit nieuwsgierigheid en om ‘bewust onderweg’ te zijn. In de drukte van alledag vergeet ik vaak om stil te staan bij het moment. Door de eenvoud van de camino, hoop ik aandacht te kunnen besteden aan het hier en nu. Aankomen in Santiago is niet mijn doel en daarom heb ik er juist voor gekozen om te beginnen in het meest bekende startpunt, namelijk St- Jean, waar vele pelgrims mij zijn voorgegaan.

Vele wegen leiden naar Santiago de Compostella.

Ik ben nu al weken (lees: maanden) bezig met de voorbereidingen voor de camino. Wat neem ik mee? Hoe kom ik daar? Hoe kom ik daar weg? Heb ik een routebeschrijving nodig? Waar kan ik slapen en kan ik daar eten? Etc etc. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd geprobeerd om regelmatig te wandelen en de afstanden op te bouwen.

Mijn tas ligt al klaar met alle lichtgewicht spullen ernaast. Ik heb nu nog 2 weken om de laatste dingen te regelen en te zorgen dat alles in mijn tas gaat passen en hij uiteindelijk maar rond de 5kg weegt. Ik heb er zin in, maar af en toe wordt ik overvallen door een gevoel van: “oh mijn god, waar ben ik aan begonnen”. “Kan ik dit wel?” Ik ben alleen, ga iedere dag rond de 20 à 25 km lopen met een rugzak op, waarin geen ruimte is voor make-up, haarmousse en bodylotion…De blarenpleisters, gaasjes en tape nemen daarentegen wel een groot gedeelte in van mijn toilettas die eigenlijk maar 500 gram mag wegen. Ja, dat is wel echt even een dingetje. “Nee, er is geen ruimte voor je beautycase”, aldus Stephan…

Mijn tas en de spullen

Met deze blog ga ik proberen om mijn ervaringen tijdens de camino te delen. Overdag ben ik aan het lopen en zal ik proberen om alle technologie zoveel mogelijk in mijn rugzak te laten. Na aankomst in een herberg of andere slaapplaats zal ik indien hier ruimte voor is, schrijven op mijn blog.

Tot over 2 weken en veel leesplezier!


6 gedachten over “Voorbereidingen

  1. Je pagina staat al tussen mijn favorieten Lotte! Ik ga je blog zeker volgen. En inderdaad, waarom zal er een aanwijsbare reden moeten zijn? Gewoon heerlijk wandelen en genieten van de omgeving in het hier en nu! Succes en bovenal veel plezier!

    Liefs Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *